torstai 27. joulukuuta 2012

Takasin Cuscoon

26.12. Keskiviikko

Aguas Calienteksessa pieltiin saetta loppu päivä eilen. Käytiin syömässä taas "menu turisticot" :D! Täällä tuo turistico -takaliite on kova sana. On menu turisticoa, bus turisticoa, boletto turisticoa, toilet turisticoa ja niin pois päin :D!

Matkattiin Aguas Calienteksista takas Cuscoon junalla ja hostellin pimeällä taksilla. Joulun juhlameiningit on vielä menossa ja yhellä kylällä oli tie kiinni juhlaparaatin takia. Onneksi ei jouvuttu kovin kauan oottamaan ennen ku päästiin jatkamaan matkaa.

Myös poliisit oli kovasti liikkeellä. Meijät pysäytettiin matkan varrella kaks kertaa ja poliisi tarkisti kuskilta paperit. Toisella kerralla kyseli myös meistä jotain ja sen verran ymmärsin, että meijän kuski sano poliisille meijän olevan vieraina sen kotona. Hmmm..!! Vähä jo kylymäs, että pitääkö alkaa kaivamaan kuvetta, kun korruptio kuitenki jyllää tässäki maassa. Empä tiiä, mikä oli keskustelun merkitys ja miks kuski valehteli poliisille. Mutta matka jatku normaalisti. Voihan se olla, että koittavat kartottaa esimerkiksi pimeää työtä. Ei tuommosista kyyityksestä mitään kuitteja kirjoteta.

Vierailtiin matkan varrella Pisaqin raunioilla. Ne oli kanssa ihan hienot ja myös korkealla vuoren rinteillä. Raunioita on tässä lähialueella vielä lisääkin, mutta eiköhän nuo ala nyt riittää :D!

Cuscossa jouvuttiin vaihtamaan hostellia, ku Casa del Inkassa ei ollukkaan meille huonetta. Siellä oli japanilaispariskunta sairastunu ja joutuivat jäämään pitemmäksi aikaa sen vuoksi. Muutettiin sitte naapuriin Hostel Pumaan. Hiukkasen epäilyttävä nimi ^^ Mutta kelepo mesta. Diilattiin illasta liput Punon bussiin - bus turistico! Siinä on kaikki mukavuuet ja pysähellään nähtävyyksille ja lounaalle. Lähetään ylihuomenna sitte Punoon.

Pisac.







1 kommentti:

  1. Heippa Turisticot!
    Vaikuttaa ihan mielenkiintoisilta nuo teidän reissut.Iiron kanssa on kateltu googlen kartoista minkälaista maastoa siellä on ja niinhän tuo näyttää vuoristoiselta.
    Tänään on satanut koko päivän lunta. Huomenna avataan hiihtokausi.
    Alkakaahan jo valmistautua siellä korkeanpaikan leirillä tulevaan hiihtokauteen.

    t. Äitee

    VastaaPoista