torstai 6. joulukuuta 2012

Abel Tasman, Kenepuru Sound


Lyellistä jatettiin matkaa aamusella kohti pohjosta. Ei ollu oikeen selvää suunnitelmaa, että mihin ois menty ja sitä siinä sitte jahkattiin pitkin matkaa. Ristolla vietti ois vieny kalalle, mutta mie olin vähä sitä mieltä, että eiköhän tuo ole jo nähty. Ko saalista ei tule, niin turha siellä on pusikoissa ja kivikoissa rämpiä. Tehtiin matkalla muutama pysähys ja Motuekassa laitettiin kuvia blogiin. 

Päätettiin jatkaa matkaa Abel Tasmanin kansallispuistoon, jonka oli kuultu olevan käymisen arvonen paikka. Kello oli kyllä jo aika paljo, mutta matkaa enää joku 70 kilsaa Totaranuin telttapaikalle. Mutta ko keskinopeus on jotakuinki 40km/h niin myöhällehän se taas meni, ennenkö oltiin perillä. Ja vettä alko tulemaan ku viimestä päivää. Totaranuin telttapaikalle vievä tie oli ihan sika kapea ja mutkanen ja mäkinen (ylläri!) ja paikoin maanvyörymät oli vieny osan tiestä pois. Vettä sato vielä aamullaki ku herättiin ja sää oli kyllä niin onneton, että meijän oli pakko todeta, että paska reissu, mutta tulipahan tehtyä ja lähtä kaposta tietä takas kohti ihmisten ilmoja ennenkö maanvyörymät vie loputki tiestä mennessään. 

Ristolla poltteli se kalahomma niin, että ei se auttanu ku lähtä sitte kalalle. Kalasteltiin käytännössä koko päivä Motueka -joella. Ei ihan kauheesti tullu saalista. Ajeltiin sitten illan päälle Kenepuru -vuonon rannalle Cowshed telttapaikalle yöksi. Ei ollu läheskään niin hieno vuono ku Milford -vuono oli, mutta aika näyttävät maisemat silti. Tehtiin tänä aamuna itsenäisyyspäivän startiksi neljän kilometrin kävely, joka vei yhen näköalapaikan huipulle. Sieltä oli komeat maisemat vuonoille.

Tänään on sitten juhlittu itsenäisyyspäivää ja Droitin 10 -vuotis juhlia kera lihapullien ja ruottalaisten piparkakkujen :). Ollaan leirissä Pictonissa, koska huomenna lähtee lautta aamull 08.00 kohti pohjos-saarta. Täytyy olla jo seiskalta aamulla skarppina tsekinnissä. Nyt on vähä skarpattu etukäteissunnittelun suhteen ja pohjos-saaren aktiviteetit alkaa olla aika selvillä. Keskitytään siellä tutustumaan vulkaaniseen aktiivisuuteen.




Kenepuru Sound.

1 kommentti:

  1. On teillä kyllä mahtavia kuvia. Nyt vasta huomasin osan nuista aussi kuvistakin. Täällä vietetty itsenäisyyspäivää tänään. Iskä laitta hirvipaistia ja maksaa. Oli aika herkullisia. Teillä olla tuossa kalastushommassa jo meininkiä. Se pittää vaan kovasti yrittää, niin kyllä sieltä aina joku nappaa. :D

    -I

    VastaaPoista