keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kawhia ja loput NZ:sta

12.12. Keskiviikko

Toissapäivänä tultiin Kawhiaan, koska sieltä löytyy kuumia lähteitä meren rannalta. Ainoastaan mitä ite tarvii on kaivuuvehkeet, uikkarit ja oikean ajotuksen, rannalla pitää olla tonkimassa laskuveen aikaan. Tällä kertaa laskuvesi ajoittu iltapäivälle, joten tositoimiin päästiin vasta eilen. Eilinen oli aika rötväpäivä ku vaan ooteltiin laskuvettä. Onneksi leirintäalueelta löyty netti, niin saatiin soittaa skypellä kotiin ja hoijettiin muitakin asioita. Leirintäalueen isäntä lainas meille lapiot ja kerto tarkan paikan mistä kannattaa ettiä kuumia lähteitä, ne ku ei pakosta näy hiekan päälle. Ohje oli yksinkertanen: autolla kylän ainoan tien päähän, kävelettä polkua dyynien yli hiekkarannalle ja sitten polun suuntasesti vesirajaan asti, siitä sitten 20-30m oikealle ja kaivamalla & kokeilemalla pitäis löytyä kuumat lähteet.

Klo 13 lähettiin sitten suunnistamaan rantsuun, koska laskuvesi olis klo 14 maissa. Parkkipaikalla oli jo puolenkymmentä muutakin autoa, mutta kukaan ei ollu vielä lähtenyt rannalle vaan me oltiin ekoja. Ranta näytti aika toivottomalta, se oli kilometrejä leviä ja dyyneiltä mistä polku loppu oli vesirajaan pari sataa metriä. Ilman ohjeita ei olis juurikaan mahiksia löytää oikiaa kohtaa. Ei auttanu muuta ku kokeilla neuvoja. Käveltiin polun suuntasesti rantaan ja alettiin ettimään. Lapiolla pisto hiekkaan, jalka sisään ja tunnustelemaan. Jääkylmää! Väärä kohta! Siinä sitten pyörittiin aikamme ja mitään ei tuntunut löytyvän. Alettiin jo epäilemään että tultiinko polun suuntasesti vesirajaan ku yhtäkkiä muistettiin, että ohjehan oliki vielä jatkaa 20-30m oikialle. Lähettiin hiljalleen oikialle välillä kokeillen ja sovittiin, että ekan lähteen löytäjä saa lähteenetsijä-ässän arvonimen. Eipä aikaakaan ku Henna hihkas, että nyt löyty! Sitten alkoki kova kaivaminen, että saatiin kaivettua tarpeeksi iso kuoppa kahelle kylpijälle :) Samaan aikaan rannalle tuli muitakin samoihin puuhiin.

Maasta tuli järkyttävän kuumaa vettä, jalkoja poltteli ku kaivettiin "paljua" syvemmäksi. Lopulta saatiin kuoppa tarpeeksi syväksi ja siinä sitä sitten köllöteltiin luonnon tarjoamassa kuumassa kylvyssä. Keliki oli ihan ok, arska pasteli pilviverhon takaa ja oli noin 25 astetta. Kartotin hieman rantaa ja näytti siltä, että lähteet sijaitsee noin 20m alueella rannalla. Ihan umpimähkään nuita ei ois löytäny :)

Kylpysession ja lapioiden palautuksen jälkeen lähettiin jatkamaan matkaa. Alunperin ajatuksena oli poiketa Matamatassa sijaitsevassa Hobbintonissa, mutta 150 NZD:n maksaminen elokuvalavasteiden kattomisesta vaikutti kohtuu suolaselta ja viimiselle päivälle tulis turhan kiirus autonpalautuksen kans, joten päätettiin skipata se ja suunnata kohti Aucklandia. Ajeltiin pikkuteitä pitkin Te Ukuun, siitä sitten Waingaroon ja lopulta motarille Huntlyyn. Matkalla yritettiin löytää kalapaikkojaki, mutta tultiin jo liian lähelle sivistystä ja maisemat muuttu pelloiksi, jonka keskellä virtas ruskea Waikato river. Yöksi jäätiin Tuakaun lähellä sijaittevalle leirintäalueelle.

Tänään ollaanki vaan siivottu auto, ajettu Aucklandiin, käytiin ettimässä kirjakaupasta Galapagos-, Chile ja Ecuador -kirjoja ja lopulta palautettiin hyvin palvellu vm. -99 Toyota Hiacesta tehty asuntoauto Wendekreisenin toimistoon Aucklandin lentokentän lähelle. Auto pelas hyvin sen 3 viikkoa mitä sillä päristeltiin ja mittariin tuli 3tkm lisää, entisten 500tkm päälle :) Muutenki kaikilta osin reissu meni pulukkaan. Nyt ollaan Skyway Lodgessa lentokentän lähellä ja huomenna 06:50 lähetään kohti Fidziä.


2 kommenttia:

  1. Eikö se ois pitäny olla lähteenlöytäjä-ässä? Mutta onnea vaan lähteenetsiä-ässälle! :D

    Täällä ei kummempia oo tapahtunu. Alkaa pikkuhiljaa olla lunta sen verran, että pääsee hiihtämään. Gradun vääntö tuntuu yhtä puuduttavalta kuin ennenkin. Asetin tässä tavotteen, että 18.1. pitäs olla jonkun näkönen versio valmiina.

    -I

    VastaaPoista
  2. Heippa!
    Kylläpä olis mukava pulahtaa johonkin kuumaan lähteeseen. En muista milloin viimeksi oli sellanen päivä jolloin ei olisi paleltanut.
    Varastoikaahan Fidziltä lämpöä niin tarkenette täällä kotomaassa.

    t.Äitee

    VastaaPoista