keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Hoi An - Ho Chi Minh City

31.10. Keskiviikko

Sunnuntaina vuokrattiin Hoi Anissa pyörät ja ajeltiin rantsuun. Rannan lähellä oli enemmän resorttityyppisiä majotuksia tarjolla, mutta yhtään hotellia ei ollu aivan hiekkarannalla. Beachi oli yllättävän mukavan näkönen :). Leveälti hiekkaa ja kohtalaisia aaltoja. Aurinkotuoleja oli tarjolla ilmaseksi kunhan ostaa jonkin juoman.

Ei kuitenkaan jääty rannalle loikomaan vaan jatkettiin matkaa pyörillä. Ajeltiin vähä ristiin rastiin ja lopulta takas vanhaan kaupunkiin. Oli kyllä hyvät pyörät ajella :) Ja vuokra ei päätä huomannu - 1dollari eli 21 000 dongia. Vietnamissa muuten turisteille hinnat ilmoitetaan usein US dollareina ja ne käy ihan maksuvälineenäkin. Mulla kyllä vähä ärsyttää koko jenkkitaalahomma. Käytännössähän sillä vaan nostetaan hintoja ylöspäin. Pienimmäksi rahayksiköksi muodostuu 1 dollari eli 21 000 dongia, kun todellisuudessa pienin käytössä oleva raha on käytännössä 1000 dongia.

Seuraavana aamuna alko matka kohti Ho Chi Minh Cityä. Mentiin juna-asemalle Danangiin hotellin autolla. Varmaan oli kalliimpaa kuin rehellinen taksi ois ollu, mutta ei jaksanu alkaa tinkaamaan kenenkään kans kuuelta aamulla. Juna Danangista kohti Ho Chi Minh Cityä - paikallisittain Saigonia - lähti puoli ysiltä. Päädyttiin junaan, kun on se kuitenki niin paljo turvallisempi ja miellyttävämpi matkustusmuoto ku bussi. Meikäläisellä meni matka mukavasti ku oli niin jännittävä kirja taas käsillä. Risto alko tunnin päästä kyselemään, että voisinko viihyttää sitä jotenki :D. Niin, matkustusaikahan oli 23h! Saatiin olla neljän hengen hytissä kolmistaan (me + hiiri) puolet matkaa. Sitten yhestä pikkukylästä samaan hyttiin tuli kaks paikallista naista. Niillä oli tavaraa taas perinteiseen aasialaiseen tapaan ihan hulluna. Oli kassia ja pussia ja laatikkoa ja nyssäkkää, joita sitte survotiin vähän mitä minnekin. No ei siinä mittään, mutta sitte seuraavalla pysähyksellä Na Trangista hyttiin pukkas vielä kuues tyyppi! Ei helemi! Kävi ilmi, että toisella niistä aiemmin tulleista naisista ei ollu oikeesti lippua siihen meijän vaunuun. Uus tulija hääti sen yläpetiltä pois. Tovin ne kaks yhessä tullutta naista oli kahestaan sillä toisella yläpetillä, mutta lopulta se ylimääränen tyyppi laitto lattialle tirsalle. Siinä se koisi koko yön kaislamatolla. Ois varmaan pitäny käräyttää se samantien ja pistää karjavaunuun, kun aamulla jokku käytävällä olevat vinkkas vaunuemännälle ja siinähän alko tiukat keskustelut :D! Vaunuemäntä viisas salamatkustajalle karjavaunun ovea ja hetken jo luultiki, että se kerää kimpsut ja kampsut ja muuttaa. Mutta rouvapa kaivoki laukusta kolme 100.000 dongin seteliä ja homma oli sillä selvä.

Saavuttiin aamulla seittemältä Saigoniin ja mentiin taksilla turistien suosimalle hotellialueelle. Pienen kartotuksen jälkeen päädyttiin korkeatasoiseen business -hotelliin, jossa huoneen varustuksiin kuuluu muun muassa kenkälankki. Businessmiehiä ei näy, niillä kaikilla on backpacker disguise kit ^^.

Taloksi asettumisen jälkeen päätettiin toimia perusturistin tavoin ja tehtiin isku Saigonin kuuluisalle markkinalle ja War Remnants museoon. Museossa vierähtikin sitte kolme tuntia ja anti oli kyllä mielenkiintoinen. Museossa oli useita näyttelyitä Vietnamin sodasta ja aika karua kuvaa oli.

Liikenne täällä on ihan kauhistuttavaa. Mopoja on ku sieniä sateella ja liikennevaloja tosi harvassa. Sielläki missä on, niin ne on vaan suuntaa-antavia :D Kadun ylittäminen tapahtuu käytännössä niin, että lähetään vaan menemään liikenteen sekaan. Kokoajan pittää koittaa edetä pikkusen, jos pysähtyy, niin mopot ei tajua, että mihin päin sie oon menossa, eikä sitten pysty väistämään. Pahinta on sillon ko mopoja tulee kolmesta suunnasta esim liikenneympyrässä. Ihmetyttää, että miten ei tuu enempää kolareita :O

Tänään jatkettiin perusturistin ohjelmalla ja lähettiin matkaan jalkasin. Saigon -joki osoittautu suureksi viemäriksi, jossa kuitekin porukkaa oli kalalla! Sitten pyyhkästiin Botanical Gardeniin, jonka yhteydessä oli myös eläintarha. Siellä ei viihytty kauaa, kun tympi nähä eläimiä niin pienissä häkeissä. Tai häkeissä ylipäänsä! Kasvitieteellisen puutarhan osuus oli olematon.

Lounaan suhteen kävi mäihä! Satuttiin sellaseen paikallisten liikemiesten suosimaan ravinteliin, joka ensinäkemältä näytti hieman epäilyttävältä. Lähimaillakaan ei ollu muita ravintoloita ja kadulla ravintolan edessä grillattiin kokonaista possua. Kuitenkin otettiin iskän ikivanhasta neuvosta vaari, jonka mukaan vieraalla paikkakunnalla hyvän ravintolan löytää kun katsoo missä on eniten porukkaa. Jengiä oli syömässä ku pipoa ja kaikilla näytti olevan hyvä meininki. Pöyät notku olutpulloja ja erilaisia ruoka-annoksia. Meille löyty ihan hyvästi englantia osaava tarjoilikin ja tilattiin kaks eri annosta sen suositusten mukaan. Ja täytyy sanoa, että meni tämän reissun parhaiden ruokien joukkoon!

Iltapäivä kulutettiin sitte shoppailuun. Kaikki vaatteet alkaa olla aika lailla roskiskamaa. Ne ei vaan kertakaikkiaan lähe enää pyykissä puhtaiksi. Löyettiin kummallekin yhet uuet puserot. Sitte ostettiin kameraan uus linssi. Sellanen paska kittilinssi vaan, jolla on nyt pärjättävä loppureissu. Saa tuo tonnin kampe ootella takuuhuoltoa nyt lopun reissua kassissa.

Huomenna sitten lentsikalla kohti Perthiä :).







 Ben Thanh Market.

 Ho Chi Minh -äijä.

War Remnants Museum. 

 Cathedral Notre-Dame.


Tässä huippuravintolan nimi ja osoite!
54 Nguyen Thi Minh Khai. District 1, HCMC.








4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Olipa uskomaton tuo mopetiruuhka. En kyllä lähtis pyörällä sekaan sotkemaan. Täällä ei ollut aamulla pyöräteillä kovinkaan monta luistelemassa. Jännitystä riitti koko matkan, mutta pystyssä pysyin.
    Terveisiä kenguruille.
    Äitee

    VastaaPoista
  2. Oisitte teki ottanu tuommosen mopedin. Näytti niin mukavalta. :D
    Ja kiitoksia muuten kortista. Tulihan se perille jo rapiat viikko sitte. Täällä vähä flunssaa pukkaa. Viime perjantaina oli oikein kuumettakin. Onneks meni ohi niin pääs vielä viikonloppuna tämän syksyn viimeselle metästykselle. Pitäkäähän lippu korkealla!

    -I

    VastaaPoista
  3. Heippa vaan täältä Kuopiosta!
    On teillä näköjään ollut reissun aikana nähtävää ja koettavaa jos jonkinlaista. Ja kaikki ei näytä aina menevän ihan suunnitelmien mukaan. Kokkikurssin ruuat näyttivät oikein herkullisilta, joten tervetuloa reissun jälkeen tännekin kokkaamaan. Kiitoksia vaan lähettämistänne korteista. Terkkuja Harrilta-
    t. Eevuli

    VastaaPoista
  4. Laulu Ho Chi Minh -äijästä ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=XjVnbVStaDA

    VastaaPoista