lauantai 27. lokakuuta 2012

Hoi An

27.10. Lauantai

Vettä tulee ku aisaa ja sadeponchojen hinnat nousi just pilviin. Pyörän sais vuokralle halvalla, samoin skootterin :D!

Saavuttiin eilen Hoi Aniin 17 tunnin bussimatkan päätteeksi. Matka meni yllättävän hyvin, vaikka oli luettu jos jonkinnäkösiä kauhutarnoita etukäteen. Penkki oli kapea ja lyhyt, mutta sen sai lähes vaaka-asentoon. Talo tarjos viltit ja kun omasta takaa oli korvatulpat ja silmälappuhässäkät, niin sai nukuttuakin kohtuu hyvin :). Matkanteko on täällä vaan aivan uskomattoman hiasta ku tiet on surkeet ja liikennettä paljo. Keskinopeus oli varmaan 40km/h ilman että ees pysähyksiä huomioidaan.



Pienen elpymisen jälkeen lähettiin syömään ja kävelemään Hoi Anin vanhaan kaupunkiin. Koko pitäjässä lienee poppoota vähän toista sataa tuhatta ja kaupunki onki ihanan rauhallinen verrattuna esimerkiksi Hanoihin. Turismi on selvästi kehittynyttä ja siistejä ruokapaikkoja, hotelleita ja tietty matkamuistomyymälöitä on paljon.










Tänään tosiaan herättiin vesisateeseen ja niimpä aamupäivä menikin vaan hotellilla möllöttääessä. Filippiineillä riehunu Taifuuni taitaa jo tuoda sateita, mutta ei onneksi osu ihan kohille. Sen on ennustettu nousevan maihin Pohjois-Vietnamissa huomisen kuluessa. 

Omistettiin aamupäivä tulevien viikkojen reissuohjelman suunnittelulle, joka on jääny vähä paitseloon viime aikoina. On vielä campervanit hankkimatta niin Australiaan kuin Uuteen Seelantiikin ja Ausseissahan ollaanki jo ens viikolla. 

Iltapäivällä mentiin kokkauskurssille Hoa Anh Dao ravintolaan. Hoi Anissa on tosi paljo ravintoloita, joissa mainostetaan kokkauskursseja. Eilen illalla käytiin kyselemässä ainakin kymmenessä eri paikassa. Monissa paikoissa pysty heti toteamaan, että henkilökunta ei osaa riittävästi englantia. Tai muuten vaan paikka ei näyttäny ammattimaiselta. Valittiin sitten Hoa Anh Dao, kun se näytti ehkä vähä hienommalta ravintolalta. Trip Advisorista löyty suosituksia sellaselle ravintolalle ku Morning Glory, jota meille oli suositellu myös yks Australialainen tyttö, joka tavattiin aiemmin. Osassa arvosteluista oli kuitenki moitittu, että kurssilla saattaa olla yhtäaikaa jopa 30 ihmistä! Niimpä skipattiin samointein sellaset, joista oli netissä juttua :)

Kurssin alkajaisiksi käytiin ensin torilla hankkimassa vähä aineksia yhen ravintolan tarjoilijan kanssa. Se ei valitettavasti osannu juuri englantia, joten ei pystytty oikein kyselemään mitä mikäki on. Torilla olis niin paljo kaikkia mielenkiintosia vihanneksia, juureksia, yrttejä ja niin edelleen...

Meitä oli kurssilla Riston ja minun lisäksi vaan yksi 69 -vuotias ranskalainen nainen. Saatiin siis todella yksityisopetusta :) Kokki ei osannu englantia, mutta ravintolan "piällysmies" oli myös kokoajan mukana tulkkaamassa ja vastailemassa kysymyksiin. Oltiin kyllä tosi tyytyväisiä kurssiin ja ruoat oli tosi hyviä. Reseptit on ylhäällä ja jos vaan aineksia Suomesta löytyy, niin kokataan sitten koko neljän ruokalajin menu uuestaan! Alla kuvadokumentaario, niin että voidaan siitä sitten itekki muistella miten ainekset valmisteltiin. Kallishan tuo oli (29 USD / henkilö), mutta minusta aivan satsauksen väärti :)


Torilla ostoksilla.

Kaikkiin annoksiin tarvittavia aineksia. Muun muassa tiikerirapuja, possua, ituja. 


 Riisipaperirullien valmistusta.







Braised Pork with Satay ainekset. 


Braised Pork with Satay.


Kokki ja Sateed Aubergine with Minced Pork. 


Sauteed Aubergine with Minced Pork. 


Hot and Sour Soup with Tiger Prawn. Ainekset. 


Hot and Sour Soup with Tiger Prawn.




Kaikki annokset valmiina.


Oli mukava nauttia itse kokkaama illallinen.






1 kommentti:

  1. Heippa taas!
    Olipa mukava eilen skypetellä ja nähä teijät ihan livenä.
    Nuo sapuskat näyttävät tosi herkuilta, haluaa päästä osalliseksi noista.
    Alan itsekin leipoa sämpylöitä, kun löytyi jääkaapista vanha kermaviili.

    Nauttikaa matkasta.
    t. Äitee

    VastaaPoista