maanantai 15. lokakuuta 2012

Avautuminen Canonille

Eihän se ole tosi näitten elektroonisten vehkeijen kanssa kun kaikki leviää käsiin! Läppäri ensin, kameran runko temppuilee ja nyt vielä Canonin 17-55mm objektiivi meinaa sanoa sopimuksen irti.

Kamerassa on videon kanssa semmonen ongelma, että nauhotus katkiaa itekseen joskus jopa parin sekunnin päästä. No tuosta ei jaksa ressata liikaa, ku ei me tuohon videointiin oo niin panostettu muutenkaan.

Objektiivin kanssa ongelmat alko jo pari viikkoa sitten ja zoomi juuttu johonki 35mm:n kohille. Ei siis vaan yksinkertasesti pystyny pyörittämään kumpaankaan suuntaan. Aateltiin, että ei kait se auta ko ottaa kuvia sitte kiintiällä 35mm:n putkella...JES! Sitte kuitenkin seuraavana päivänä yhtäkkiä zoomi taas pyöriki, mutta putken sisällä kuulu rahinaa. Sen jälkeen zoomi on juuttunu millon mihinki kohtaan ja viimesin tempaus oli, että vaikka sitä pysty pyörittämään mihin vaan, niin alle 35mm zoomilla rungosta häipy sähköt. Että sillain... On se kumma, että tonnin vehkeet hajoaa käsiin alle vuojessa!

Risto katteli netistä, että mikä siinä vois olla vikana ja löyty tietoa, että ainaki kahessa Canonin objektiivissa on ollu tyyppivikana, että sieltä putken sisästä irtoaa joku miniminipikkunen ruuvi ja se kun lähtee liikkeelle, niin siitä ei hyvä seuraa.

Ei voi muutako ihmetellä, että mitä kaikkea voi miehillä olla reissussa matkassa... Jaakon repusta löyty toistakymmenen erilaisen ruuvimeisselin sarja repusta :D! Sellasia miniruuvimeisseleitä, joilla Risto pääsi irrottelemaan objektiivista ruuveja. Risto irrotti ihan hulluna ruuveja (yli 20) ja sitten lopulta nähtiinki, että optiikan sisällä pyöri irrallaan yks ruuvi. Kyllä pikkasen suututtaa ko ostaa kalliilla laatukamppeen, nii sitte ne on tollasia paskoja. Takuunalanen vehje, mutta ei paljo täällä auta. Loppujen lopuksi korjaushomma tyssäs siihen, että pari ruuvia oli niin tiukassa, että niitä ei saanu auki ja ongelman lähteeseen ei päässy käsiksi. Että siellä se ruuvi nyt pyörii ja katotaan millon otetaan kuvia ja millon ei ja minkälaisia kuvia.. Aika tuurissaan on mihin se irtonainen ruuvi siellä pyörii ja mitä ongelmia aiheuttaa. Pitänee yrittää viimestään Ausseissa viijä huoltoon, näihin banaanivaltioihin ku ei välttämättä uskalla luottaa.

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    No voi vehnänen, taas joku aparaatti rikki. Onneksi olette itse ehjinä ja pysykääkin. Muistakaahan käyttää teidän kallita vakuutuksia, kun korjuutatte kameraa.

    t.Äitee

    VastaaPoista
  2. Jos videotalletus katkeaa itsekseen, niin syynä voi olla liian hidas muistikortti. Jos sama kortti on aikaisemmin toiminut, niin se voi olla fragementoitunut. Siihen auttaa LOW LEVEL formatointi kamerassa. Luulisi Riston tuon tietävän :)

    VastaaPoista
  3. LOW level formaatointi on tehty, eikä auta ja kortit on class 10. Jotta ei tiiä missä vika :(

    VastaaPoista
  4. Alkaa olla vikavaihtoehdot vähissä. Muistikortit eivät ehkä ole oikeasti class 10 tai se ei ole riittävän yhteensopiva kameran kanssa.

    Ainakin aitojen Sandisk korttien nopeusluokkalupauksiin ja yhteensopivuuteen pitäisi pystyä luottamaan. Minulla Transcend class 6 ja class 10 kortit ovat toimineen 550D kamerassa hyvin, mutta vain jos low level formatoin ne tyhjennyksen yhteydessä.

    VastaaPoista