keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Halong Bay

17.10. Keskiviikko

Nyt on sitten Halong Baykin nähty ja tultiin takas Hanoihin tekemään sotasuunnitelma jatkoa varten.

Lienin serkun kautta järjestyi laivamatka Halong Bayhin 50 US dollarilla. Risteily kesti 24 tuntia ja nukuttiin yö paatilla ihan mukavissa hyteissä. Jaakko jäi lepäämän, kun sillä oli turistipöpö vattassa ja lähettiin matkaan nelistään Lien, Eija, Risto ja minä.

Oli mahtava miten meri oli täysin tyyni ja kun päästiin vähän etäämmälle mantereesta, sumu hälveni. Täällä on siis kokoajan ollu semmonen tosi utunen keli. Ei varsinaisesti pilvinen, mutta kait se tuo kosteus, joka jotenki tekee taivaasta sellasen usvasen. Se on kyllä oikeestaan ihan hyvä, koska lämpötila pysyy sumun ansiosta miellyttävänä (+28C). Merellä keli onneksi kuitenkin hieman selvesi ja auringon lasku ja nousu oli tosi kauniita :)

Halong Bayssa on pari tuhatta pientä kalkkikivisaarta, jotka kohoaa merestä jyrkkäseinäsinä vuorina. Alue on Unescon maailmanperintökohde. Oli mystistä seilata saarten välissä, kun ilmassa oli pieni utuverho ja vuoria kohoili merestä siellä täällä. Vaikka turistilaivoja oli paljon, niin se ei häirinny juuri, kun paattien moottorit oli kohtuu hiljasia. Meijän paatin katolla oli aurinkotuoleja, joissa oli mukava istuskella ja katsella kun maisemat lipu hiljalleen ohi. Illalla, kun laiva oli jo ankkurissa maattiin ja kateltiin tähtiä. Oli kyllä ihan mielettömän kauniit maisemat.

Käytiin laivareissulla myös yhessä luolassa. Se oli ihan valtavan kokonen ja tosi upea sisältä. Kajakeilla melottiin kelluvaan kylään, jossa ihmiset asu lautoilla ja elannon ne sai kalastamalla.

Kun palattiin takas Halong Cityyn vaihettiin hotellia. Siinä meijän ekassa hotellissa oli ihan ok huoneet, mutta henkilökunta oli aika tympeetä. Ei niitä tuntunu oikeen asiakkaat tai business kinnostavan. Löyettiin vähän matkan päästä puolet edullisempi hotelli vastaavanlaisilla huoneilla. Noooh...ei sielläkään oltu ehkä ihan asiakaspalvelun kärkisijoilla :D!

Selkkaus alko siitä ku Eija oli menossa suihkuun. Eija ja Jaakko oli samassa huoneessa ja siellä oli vaan yks pyyhe. Niimpä Lien kävi soittamaan respaan, että saisko toisenki. Lyhykäisyydessään vastaus oli että ei saa. Lien soitti respaan vielä uuestaan ku sitä ärsytti niin paljo ja sano, että jos ei saa toista pyyhettä, niin me vaihetaan toiseen hotelliin. Kuulemma tämä oli ok, eikä toista pyyhettä tipu. Whaaaat!

Minä aattelin, että pakko kyllä lähtä kysymään respasta, että mitä ne meikäläiselle sannoo, ku pyyän toisen pyyhkeen. Ihan vaan mielenkiinnosta! Kun minun ja Ristonki huoneessa oli vaan yks. Menin respaan ja englanniksi kysyin, että voisko saaha toisen pyyhkeen ku meijän huoneesta puuttu yks. Se keskustelu mikä siitä seuras oli aivan ihmeellinen :D! Nämä kaks äijää, mitä respassa oli puhu tosi huonosti englantia ja jotain vaan hoki että "hot water". Joo, tulee lämmintä vettä, no problem, muttako ei oo ku yks pyyhe. Näitä vuorosanoja palloteltiin siinä tovi. Sitte ne haki siihen viereisestä hotellista vielä yhen ukon, joka osas paremmin englantia. Ei helemi sitä juttua :D!!! Se ukko sitte kuunteli, että mitä asiaa mulla oli, tulkkas näille äijille ja anto mulle vastauksen "no more towel". Selevä. Ei siis lisäpyyhkeitä. Tyydyin tähän ja lähin takas huoneeseen.

Puolen tunnin päästä ku lähettiin syömään niin se respan äijä alko siinä ohimennen Lienille vielä kuittailemaan tästä hommasta. Ne vielä intti siinä varmaan parikymnentä minuuttia YHESTÄ PYYHKEESTÄ! Ei jessus! Siitä kateltiin hintataulukoita sun muita ja mitä sie väiteltiin. No nämä on näitä kulttuurieroja, sun muita, joita ei vaan niinkö voi käsittää...

Bussimatka takas Hanoihin suju hyvin. Tultiin ehkä vähä nopeammin ku mennessä, meni vaan alle 4h. Onhan seki kauan 150 kilometrin matkasta. Bussiasemalla vastassa oli taas parikymmentä taksikuskia. Melko kauan ne jakso siinä meitä piirittää ja tarjota kyytiä. Kun sanottiin, että ei tarvita, niin ne alko haukkumaan ja nimittelemään Lieniä. Olivat sanoneet esimerkiksi, että Lienillä on iso pylly :O Lienin äitille ne ihmetteli, että miksi hän on päästäny tyttärensä Suomeen, joka on köyhä maa ja jossa on lama :O. Ongelma taksien suhteen on se, että nähtävästi suurin osa niistä on huijareita ja notkujia. Ne roikkuu päivät pitkät jossain nurkilla ja huutelee ja ahistelee asiakkaita - niin turisteja ku paikallisiakin. Sitte ku erehyt kyytiin, niin muutaman korttelin päästä mittari lähtee rullaamaan turbovauhtia ja dongit näytöllä vaan vilisee. Me ollaan menty kokoajan vaan Mai Linh yhtiön takseilla, jotka Lien on aina tilannu puhelimella.

Lien, Eija ja Lienin äiti lähtivät tänään Saigoniin eli jäätiin nyt sitten omillemme. Apua! Varattiin Riston kanssa touri Sapaan ja läheisiin kyliin ja lähtö on huomenna illalla. Ollaan reissussa 5 yötä ja 4 päivää. Todettiin, että lienee helpompi mennä järjestetylle matkalle kuin koittaa omatoimisesti häseltää. Voin nimittäin sanoa, että Vietnam ei oo se ihan helpoin maa matkustaa!














3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Täällä taas tämä innokas blogin lukija äänessä.
    Kuvat olivat taas hyvä, se luoja näytti mystiseltä. Toivottavasti ne ei huijjaa teitä kovasti siellä Vietnamissa. Matka-lehdessä oli erilaisista varkaista juttua ja olihan siellä vaikka minkälaista taktiikkaa. Tuntui sen luvun jälkeen, ettei uskalla enää luottaa yhteenkään ihmiseen ulkomailla. Kaipa niitä rehellisiäkin joukosta löytyy.
    Pysytelkäähän valppaina.

    t. Äitee

    VastaaPoista
  2. Hei vaan reissulaiset!
    Olipa taas tosi mielenkiintoista lukea pitkästä aikaa teidän matkakertomuksia.Ja kun katselee tosi hienoja kuvia, niin tuntuu kuin olis itsekin matkalla. Nyt on nimittäin syytä hakeakin piristystä mielikuvitusmatkailusta, kun täällä sataa aamusta iltaan vettä kuin Esterin peestä ja on niin harmaata kuin vain voi olla. Mutta eikun hyvää matkan jatkoa ja yrittäkäähän pysyä terveinä.

    Terkuin Eevuli ja Harri

    VastaaPoista
  3. Hei!
    You have a very beautiful photo with Vietnam!
    I hope you have a very good impression :)
    Good luck in your journey!
    Have a good trip!
    Zhanna, Irkutsk

    VastaaPoista