torstai 25. lokakuuta 2012

Sapasta takas Hanoihin

23.10. Tiistai

Viimesenä päivänä Sapassa päätettiin skipata kävelyt ja otettiin skootteri alle. Ajeltiin melkeen 70 kilsaa ja oli ihan saaterin kylmä, vaikka oli farkut jalassa ja kaks pitkähihasta paitaa. Oli kyllä aika hulppeet maisemat ku tie kiemurteli pitkin vuorten rinteitä :). Ku päästiin takas Sapaan, niin oltiin jäässä ku kalikat. Onneks meikäläinen keksi, että tilataan ravintelissa hot pot. Oli kyllä ihan älyttömän hyvää!! Meillä oli siinä kanaa, possua ja nautaa, tofua, sieniä ja vihanneksia. Ja oli varmasti tuoretta tavaraa, ku tarjoilija juoksi tilauksen jälkeen ostamaan ainekset torilta :D Se on muuten aika yleistä täällä, että ravintoloilta puuttuu yhtä sun toista ja ne lähtee sitte hakemaan tarvikkeita, jos joku tilaa puuttuvia aineksia sisältäviä annoksia. Sinällään ihan fiksua, varsinki ku kadulta saa melkein mitä vaan.

Olipa mukava nähä Sapassa ja sitä ympäröivissä pikkukylissä, että on Nokialla sentään jossain päin maailmaa vielä pyyhkii hyvin. Tai ainaki näkyvyyttä on :). Yhessä pikkusessa vuoristokylässä oli kolme telefoonikojua ja kaikissa Nokian brändäykset. Ja paikallisilla olikin kyllä järestäin kaikilla Nokialaiset ja soittoäänenä oletusasetus nokia-tune. Toivottavasti ei Nokia keskity liikaa älypuhelinmarkkinaan ja unoha, että suurimmalla osalla maailman väestöstä ei ole vielä varaa älypuhelimiin, eikä riittävän nopeaa nettiä sen käyttämiseen. Niih!

Tuosta meijän Sapan reissusta vielä. Mehän ostettiin matka Kim Tourssilta Hanoista ja saatiin matkaan A4 ohjelma, mitä minäki päivänä tapahtuu. Juna-asemalla lähtiessä saatiin räpylään voucher, jossa oli matkassa myös matkaohjelma. Se oli kuitenki eri ku mitä oli saatu Kim Tourssilta. Perillä Sapassa näytettiin noudattavan voucherissa olevaa ohjelmaa, vaikka hotellin johtaja yrittikin puhua meille vielä eri järjestelyjä :D! Tällä kertaa saatiin parempi diili ku mitä oltiin ajateltu ostavamme. Ohjelmaan merkityt etäisyydet ei kans pitäny paikkaansa yhtään. Esimerkiksi retken toisena päivänä kävelyä olis ollu ohjelman mukaan 18km, mutta todellisuudessa käveltiin vaan 10 kilsaa. Sitten tietty junamatka oli tarina erikseen. Meillä oli paluujunan lähdöksi merkitty junavoucheriin 21.00, sitten joku oli vetäny sen yli ja kirjottanu 20.15. Kun päästiin bussilla juna-asemalle ja opas kävi vaihtamassa voucherim lippuun, lähettiinki 19.30 junalla :O Ja siihen piti mennä juoksulla, että ehitään kyytiin. Eihän meillä ollu tieten mitään käsitystä monelta oltas perillä Hanoissa. Meijän hytissä oli kaks Vietnamilaista ja se toinen osas sen verran englantia, että sano, että juna on perillä 04.50. Kuitenki jo 04.00 tultiin kopputyelemaan hytin oveen, että kohta ollaan perillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti