keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mt. Remarkable National Park

14.11. Keskiviikko

Eilen päätettiin, että viimiset kaks yötä ollaan Mt. Remarkable National Parkissa. Kansallispuisto sijaittee sopivasti vajaan 300 kilometrin päästä Adelaidesta, joten viimiselle päivälle ei tuu enää pahaa ajomatkaa. Eilen iltapäivästä saavuttiin perille ja samoin tein nähtiin kun reilun metrin mittanen lisko (goanna) hyppäs puuhun :) Paikka tuntuu olevan täynnä elämää!

Telttailualueellakin on kävelly vastaan yhtä aikaa 4 emua ja 3 kengurua, ja puut on täynnä kookaburria, papukaijoja ja muita lintuja.

Aamulla kookaburrat herätti meijät naurunräkätyksellä puoli kuuen aikaan. Ei oo turhaan niitten nimi englanniksi laughing kookaburra :). Tänään käytiin kävelemässä reilut 10km tässä telttailualueen ympäristössä. Muutamaan kertaan kengurut säikäytti ihan tosissaan ku vaan olla töllistelivät polun vierellä, niin että melkein päälle käveltiin. Kerran kans meinattiin saada sydäri ku reilu metrin mittanen goanna lähti ihan polun vierestä ja taas kiikku puuhun. Jäätiin sitä sitten valokuvamaan ja saatiin kuvaki ku se hyppäs puusta toiseen :) Ihmeteltiin ku se alko sihisemään puun latvassa, niin siellä oliki jo valmiiksi yks goanna paistattelemassa päivää. Tämä uus tulokas ajo vanhan asukin alas puusta. Ihan ku ei olis mettässä muita puita :D!

Hiljasta on tälläkin leirintäpaikalla ollu. Meijän lisäksi on ollu enimmillään kolme muuta autoa. Luonnonrauhaa häiritsemässä on ainoastaan kärpäset, joita on niinku Suomessa itikoita konsanaan. Onneksi illan alkaessa hämärtyä ja viiletä ne häippää niin, että saadaan rauhassa kokkailla ja syyä ulkona.

Huomenna sitte viimenen roadtrip -päivä. Kyllä tätä kahen viikon aikasta kotipesää tulee jopa ikävä! Ei kai se auta ku rueta laittamaan romppeita vähä läjälle ja sitte vielä kokkailemaan illallista.


 Goanna.

Lentävä goanna.


 Kookaburra.


Variegated Fairy Wren.

2 kommenttia:

  1. Heippa taas!
    Nuo liskot tuli viime yönä jo minun uniinkin. Se vaan oli oranssi ja vielä rumempi kuin goanna.
    Olishan se mahtava olla siellä luonnon keskellä säikkymässä. Nyt olette jo varmaan Madgella ja Peterillä. Terkkuja heille

    t.Äitee

    VastaaPoista
  2. Hei vaan!
    Hyviä kuvia olette napsineet noista linnuista ja goannoista ja ruokahuoltokin näyttää toimivan. Ajopelikin on ihan vauhdikkaan näköinen.

    terkuin Eevuli

    VastaaPoista