lauantai 10. marraskuuta 2012

Edelleen tien päällä :)

10.11. Lauantai

Aamupalalla plänäiltiin reissua muutama päivä eteenpäin ja päätettiin, että tänään yritetään ajaa Cedunaan asti. Se ois niinkö 580km ajoa tälle päivälle. Huomenna mennään Baird Bayhin, niin se ei ois sitten ku 160km lyhyt rykäsy. Baird Bayssa oliski tarkotus viettää pari päivää, vähän niinkö lomailla tästä lomailusta :)

Tänään oltiin taas normaaliin tapaan liikkeellä klo 8. Tässä ku ollaan muutama päivä ajettu itää kohti, niin arska on alkanu nousta aina vaan aikasemmin. Onneksi eilen viimisellä huoltsikalla huomattiin, että ollaan kai tultu aikavyöhykkeen yli ku kello oli niillä tunnin enemmän ku meillä. Ei muuta ku uus aika kelloihin, niin ei heräillä turhan myöhään :)

Ympärillä on yleensä ollu samat puskat ja tasanko, mitä on katteltu jo pari päivää. Välillä kyllä on aivan huikeita maisemia, niin ku eilen Madurassa ku yhtäkkiä ootki tablelandin reunalla, takana tasanko ja eessä toinen tasanko, mutta se onki 100m alempana ja jatkuu horisonttiin asti. Hämmentävää :) Ja muutenki jos jotain nähtävää on, nii ne on kyllä näkemisen arvosia. Isoja kotkia, emuja, upeita merimaisemia, ja tietysti toista tuhatta kilometriä tasankoa, jossa ei asu juuri kukaan. Ne muutamat maatilat mitä tältä alueelta löytyy on vähintään 400000 hehtaarin kokosia, siis per tila.

Täällä on hirviän kuivaa ja vettä ei näy missään. Norsemanissa toissapäivänä oli kyltti, että vesi on vähissä, kannattaa ottaa vettä tarpeeksi mukaan. Sen jälkeen ollaan nähty huoltsikoilla kylttejä, että älä ees kysy vettä :) Juomavettä meillä vielä on ihan hyvin, mutta tiskivesi alkaa olla finito. Tänään nähtiin sitten tien varressa vesipisteen kyltti ja samantien ampastiin kyltin osottamaan suuntaan. Olihan siellä kaks hillittömän isoa vesitankkia, mutta kummatki kumisi tyhyjyyttä :) Toivottavasti tänään saahaan Cedunan Caravan Parkissa vesitäydennystä...

...Kreivin aikaan päästiin perille. Ceduna osoittautu yllättävän isoksi paikaksi viimesien päivien kylien rinnalla. Kummasti keskustassa oli kuitenki hiljasta. Pianha se sitten valkeni, että kelloja on TAAS siirretty ja ruokakaupatkin menee kiinni vartin päästä. Ei muutako ko äkkiä ostoksille, koska WA:n ja SA:n rajalla oli jouvuttu luopumaan kaikista hedelmistä ja vihanneksistaki. Onneksi oli kauppalista valmiina ja tavarat löyty no probs!

Majotuttiin tällä kertaa ihan oikealle leirintäalueelle, koska huolto tuli tarpeeseen. Vesi - finito, pyykkiä piti pestä, ittestä puhumattakaan! Suureksi yllätykseksi ja ehkä hieman pettymykseksikin leirintäalueella oli porukkaa kohtuu paljo. Tässä on ehtiny erakoitua jo aika hyvin ku viikko on hengailtu mettässä ja keskellä ei mittään! Mutta nythän onki viikonloppu ja tietty porukka on liikkeellä.

Kelit on muuttunu myös täysin. Nyt on kuuma ja aurinko paistaa täyeltä terältä. Pari päivää sitten oltiin vielä pipot päässä ja koret päällä. Nyt saa pyyhkiä hikeä ottalta :D!

Perinteisesti käräytettiin rillissä sapuskat ja ennen nukkumaan menoa koitetaan täräyttää muutama kuva nettiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti