lauantai 24. marraskuuta 2012

Lake Tekapo

24.11. Lauantai

On se kyllä käsittämätöntä miten lentoyhtiöt tuntuu olevan täysin normaalin kuluttajasuojalain ulkopuolella! Siinäpä Juhalle aihe "Ei tule kauppoja" -blogiin, eikä lopu esimerkkitapaukset kesken. Meillä oli lennot Adelaidesta Christchurchiin - niin, että lähtö klo 07.20 ja perillä 17.40. Ostettiin lennot pari kuukautta sitte ja nyt niitä ei sitte ollu enää olemassakaan :O Tuuppasivat meijät muille lennoille, kohe sentään sama, mutta matka kesti toista vuorokautta, perille päästiin 04.55 seuraavana päivänä ja käytännössä menetettiin hässäkässä kaks hienoa päivää Uudessa Seelannissa :S Että niin!

No mutta perillä ollaan ja heti pamautetiin luxuskämperillä Lake Tekapolle Uuden Seelannin eteläsaarelle. Tai oikeastaanhan tämä on motorhome! On jääkaappi, leivänpaahdin, vedenkeitin ja tilaa ihan eri lailla ku Wicked kämperissä. Ei sillä, Wicked kämperissä oli kuitenki oma viehätyksensä ja romatiikkansa!

Varustelu on siis talon puolesta niin hyvä, että Christchurchista lähtiessä
tehtiin vaan ruokaostokset. Lisäksi hankittiin teleskooppivirvelit mieheen ja puolenkymmentä rapalaa, että on sitte särkymävaraki. Ristollahan se jää heti tietysti johonki kivenkoloon! Kalastuslupakäytäntö on aika yksinkertanen: yhellä luvalla saa kalastaa missä vaan paria poikkeusta lukuunottamatta. Luvan oston yhteydessä antovat vihkosen, jossa on lueteltuna eri kalastuspaikat ja saaliskiintiöt. Yleinen kiintiö on 2 taimenta + 2 lohta per päivä.

Puolilta päivin päästiin Christchurchista matkaan, mutta reilun sadan kilsan ajon ja kuskin vaihonki jälkeen oli pakko vetassa tiensivuun tirsalle. Parin tunnin yöunien jälkeen oltiin molemmat niin poikki, että ei pystyny enää jatkamaan matkaa. Reilun tunnin unosten jälkeen oli vähä parempi olo ja päästinki sitte loput 150 kilsaa ongelmitta. Majotuttiin Tekapo järven rannalla olevalle leirintäalueelle. Kerrassaan upea paikka! Vieressä turkoosin sininen järvi ja ympärillä lumihuippusia vuoria.

Tänään herättiin sitten hieman vilusen yön jälkeen ja suoritettiin varustehuolto. Tuumattiin, että tässä autossa kun nyt asustellaan seuraavat kolme viikkoa, niin sama ettiä tavaroille heti sellaset paikat, etteivät oo kokoajan tiellä. Osa säilytystilastahan on taas penkkien alla, joten sellaset tavarat, joita ei juuri tarvita on parempi tunkea sinne. Heti kymmenen jälestä päästiin sitten matkaan ja päätettiin vähä kokeilla uusia virveleitä.

Päivän aikana oltiin kalalla neljässä eri paikassa, mutta saalista ei tullu. Yhessä pikku lampareessa kalat oikein hyppi, mutta meijän uistimista ne ei olleet kiinnostuneita. Täällä porukalla on järestäin perhovehkeet ja niillä ne tuntuu saavanki kalaa. Me ei vaan oikeen kumpikaan osata perhostella. Ois pitäny ottaa Iirolta kurssi ennen lähtöä!



3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Nyt te olette siellä hobittien maassa. Oletteko jo päässeet tunnelmaan? Ylen teksti-tv:ssä oli oikein juttua siitä huumasta. Lähettäkääpä kortti, jossa hobitti-postimerkki.
    Turvellista reissua.
    t. Äitee

    VastaaPoista
  2. Laitetaan lentiyhtiökriittinen artikkeli harkintaan :D

    VastaaPoista
  3. Ne on tekijämiehet, jokka sillä perholla kalaa saa. Teijän pitäs hommata Rapaloitten sijaan pari Tasmanian Deviliä. Niillä tulee! Koisti kävi työkkärissä hoitaan homman. Onnistu kuulemma ilman ongelmia.

    VastaaPoista