keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Rinca and Komodo

Kaksipäiväinen retki Rincan ja Komodon saarille oli erinomainen :)!! Paatissa ei ollut kaksipäisen miehistön lisäksi kuin Risto, minä, Lukas ja Tata, joihin tutustuttiin pitkällä bussimatkalla.

Ensimmäisenä päivänä käytiin Rincalla, jossa Komodon varaanit on tunnetusti pienempiä kuin itse Komodon saarella. Ja meillä oli kyllä tosi hyvä tuuri - keittiön tykönä norkoilevien vakiovieraiden lisäksi nähtiin pari liskoa myös parin tunnin patikkareissulla :) Kyllä siinä alkuun tuli mieleen vähä vilkuilla taaksensa.... Lisäksi nähtiin vesipuhveleita ja jotain muuta pienempiä ööppejä.

Komodolla varaanit oli tosi paljon suurempia kuin Rincalla. Ne oli oikeasti pelottavan näkösiä otuksia :O Olivat kuulemma just edellisenä päivänä nähneet kun varaani teurasti peuran. Meni kuulemma 15 minuuttia kun kaks varaania oli pistelly saaliin poskeen. Luineen päivineen xD!

Käytiin matkalla myös aivan uskomattomissa snorklausspoteissa. Kristallinkirkas vesi ja värikkäitä koralleja. Nähtiin myös esim. Manta ray, joka on suuri musta rausku, tosi upean näköinen!

Yö nukuttiin laivan kannella. Muehistö parkkerasi laivan suoraan flying fox lepakkojen kulkureitille ja illan hämärtyessä saatiin ihastella kuinka tuhannet lepakot lähtivät saalistamaan.

Yksi reissun kohokohdista oli myös aivan mahtava ruoka. Miten olikaan mahdollista kokata pienen paatin köökissä niin taivaallisia aterioita?!? Koko retki maksoi meiltä neljältä yhteensä 2.500.000 rämpylää (220e), ei paha :)

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Kuulostaapa jännittävältä tuo teidän reissu. Itsekin kyllä olisin halunut nähdä nuo liskot ja lepakot ja muut ööpit. Toivottavasti saitte kuvia niistä hirmuliskoista. Olipa onni, että olivat syöneet edellispäivänä, muuten olisitte te voineet olla liskon seuraava ateria.
    Mukavaa loppureissua.
    Äitee

    VastaaPoista