maanantai 20. helmikuuta 2012

Lepopäivä Labuanbajossa

Tänään ollaan tutustuttu Labuanbajon kylään ja hoidettu käytännön järjestelyjä.

Rahanvaihtokurssi on täällä tosi surkea! 1 eurolla saa rahanvaihtokioskista 10500 ja pankista vaan 10000! Tähän ei kyllä oltu osattu varautua yhtään. Normaalisti 1 eurolla saa vähintään 11500 rämpylää. Kaikkiaan laskeskeltiin, että tarvitaan tällä viikolla vielä 300 euroa, joten 15% kurssitappio tuntuu jo tuossa summassa. Niimpä päätettiin nostaa rämpylöitä automaatista. Meneehän siinäkin pankkien proviikat, mutta ei läheskään tuota ryöstösummaa :)

Kylä on aika köyhän oloinen ja paikat on paljolti rempallaan. Kaduilla saa katsoa tarkkaan mihin astelee, koska välissä saattaa olla metrin mittaisia aukkoja alla olevaan viemäriin. Yhdessä risteyksessä oli myytävänä hedelmiä, vihanneksia ja kaloja. Kaikki löhnötti lautasilla ja koreissa +30C helteessä. Kärpäset pörräsi kaloissa.

Aamupäivällä tartuttiin hierontatarjoukseen. 1,5h hieronta maksoi 100000 per kärsä. Oli kyllä tosi hyvä käsittely :) Lounas nauttiin paikallisessa Warungissa. Täytyy kyllä taas todeta, että maku oli kohillaan. Erittäin epäilyttävän näköinen paikka ulkoapäin, mutta ruoka maittava. Turisteille suunnatuissa ravinteleissä yrittävät turhaan tehdä ruoasta "länsimaalaistyyppistä"...

Huomenna liskoja katsomaan Rincan ja Komodon saarille! 2day, 1night trip :)

1 kommentti:

  1. Heippa, minä täällä taas!
    Nuo rahat näyttäis olevan pesun tarpeessa ja talot huteria, yhdellä puhalluksella kumossa, mutta muutenhan tuo teidän reissu vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämän päivän kalevassa ili juttua just noilta seuduilta, missä nyt liikutte. Laitan sen tulemaan teille postissa, voitte lukea sitten kun palaatte kotia, jos ei lisko popsi sitä ennen teitä suihinsa.

    t. Äitee

    VastaaPoista