perjantai 24. helmikuuta 2012

Manta raytä ja paikallisia ihmisiä

Eilen käytiin sukeltamassa Komodon saaren lähellä. Aivan mahtavat sukelluspaikat! Alueella on Manta rayta, useita eri hailajeja, kilpikonnia, delfiinejä jne.

Eka sukellus osoittautui turhan vaativaksi, koska paikassa oli kovia virtauksia, joten käytännössä käytiin vain kastumassa vedessä :) Muukaan porukka ei viihtynyt veden alla kovin kauan, koska virtauksia vastaan polskiminen kuluttaa pullon tyhjäksi äkkiä. Tällä kertaa kukaan ei nähnyt haita. Sukellusretki oli Bajo Dive Clubin organisoima, eikä kyseistä paikkaa voi kyllä suositella tai kehua. Sukellus oli huonosti organisoitu ja briefattu - ei otettu huomioon sukeltajien kokemusta, sukellusparien tai ryhmien muodostamisesta viisveisattiin... Kaikenkaikkiaan tuntui todella epävarmalta lähteä sukeltamaan ko. putiikin divemasterien kanssa. Onneksi toinen divemasteri Kusti otti palautteen vastaan ekan sukelluksen jälkeen ja toinen sukellus sujui hyvin :) Kokeneemmat saksalaiset ja itävaltalaiset taisivat vähän naureskella kun vedettiin menemään käsikädessä xD

Toinen sukelluspaikka oli myös huomattavasti helpompi, vaikka sielläkin oli kohtuullisia virtauksia. Paikka oli nimeltä Manta Point ja on kuuluisa suuresta määrästä Manta ray:tä. Kustilla oli pitkä metallitikku, jonka sai upotettua pohjaan, niin että pysyttiin paikoillaan ja saatiin rauhassa ihmetellä Mantoja. Virtaukset oli niin voimakkaita, että välillä sai roikkua kaksin käsin kiinni Kustin räpylästä! Saatiin katsella rauskuja muutaman metrin päästä kun ole olivat "puhdistuspisteillä". Täytyy tunnustaa, että tuommoinen noin 5m leveä liihottaja on aika uskomaton näky! :) Pitää laittaa myöhemmin kuvia nuistakin ööpeistä, kunhan saadaan sukelluskameran kuvat tikulle.

Tänään on sitten otettu vähän rennommin, eikä olla suunniteltu mitään menoja koko päivälle. Eikös tässä lomailemassa ollakin :) Vähän käveltiin tässä kylällä ja otettiin kuvia lapsista kun tulivat taas huutamaan "foto foto foto" :)

Nyt ollaan syömässä paikallisten ruokapaikassa, josta saa kohtuu evästä ja hinnat on huokeat. Mulla maksoi juomineen 20000 rp ja Hennalla 22500 rp (1,7e ja 2e).

Saas nähä jaksaisko iltapäivästä vuokrata auton kuskeineen ja kävästä tutustumassa lähiympäristöön... Huomenna sitten takas Balille, ehkä mennään yöksi Seminyakin alueelle, se varmistuu sitten huomenna :)

Kuvat: eilinen auringonlasku Loungen terassilta, tämän päiväinen eväs.

-Risto-

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Suurin faninne taas täällä. Mukava lukea teidän seikkailusta. Ei ois meikästä sukeltamaan, vaikka olis kiva nähä tuota merenalaista elämää. Tehkäähän oikea kuvakavalkaadi siihen mennessä, kun tulemme teille vierailulle.
    Turvallista kotimatkaa:)
    Äitee

    VastaaPoista