torstai 20. syyskuuta 2012

Viimeinen päivä Pekingissä

19.9. Keskiviikko

Viimeinen päivä Pekingissä kuljailtiin vaan ympäriinsä kävellen. Pekingissä parasta onkin juuri vaan katsella ympärille ja ihmetellä paikallisten touhuja. Yhelläki kadulla oli hammaslääkärien keskittymä. Siinä niillä oli pikkanen myyntipöytä, jossa oli malliksi joitain proteeseja ja tietty instrumentit siinä kanssa levällään. Siihen sitte istutettiin asiakas penkkiin kaiken liikenteen keskelle ja puvun housuihin ja takkiin sonnustautunu lääkäri rupes tonkimaan :O!

Ja kyllä niillä kiinalaisilla onki vaikka mitä ihmeellisiä katumättöjä! Seurattiin jos jonkinnäkösten hässäköitten valmistusta. Aamupalaa haettiin kolmesta eri kioskista ja täytyy kyllä sanoa, että kaikki mäjäytykset oli tosi maukkaita :).

Lounaalle mentiin ihan pullalla yhteen ravintolaan, joka tuli valittua sillä perustein, että siellä oli paljo porukkaa ja kuvia seinillä. Ko jos ne ruokalistat on kiinaksi, niin se on ihan sama ku koittas muinaisia egyptin hieroglyfeja tulkita ja pahempi. Ei voi edes tietää mikä on pääruokaa, mikä jälkiruokaa tai pelkkää maustekastiketta. Kuvista voi sentään jotaki päätellä. Mikähän siinä muuten on, että monissa Aasian maissa on tapana lätkiä annosten kuvia ravintolan seinille?! Eikä siis ees mittään hienoja kuvia, vaan jotain pokkarilla räpsittyjä otoksia. No näillä oli kuitenkin kuvien lisäksi kiina-englanti fraasikirja, josta ne oli alleviivannu joitain ruokalajeja mitä niillä oli! Eli aikasta helposti kävi ruoan tilaus. Saatiin oikeinki maukas lounas possulla, herneillä ja paistetulla riisillä :).

Meijän lento Singaporen kautta kohti Balia lähti vasta 02:10, eli aika tympeeseen aikaan. Mentiin sitte kentälle kohtuu ajoissa vetämään tirsaa. Kentälle pääsee Pekingissä kätevimmin metrolla. Se on erillinen linja, joka maksaa myös erikseen 25 yuania (3€). Normilippu on 2 yuania (0,25€). Joissain oppaissa tms. mitä on luettu, nii ei oo ollu ollenkaan tätä metroa lentokenttäkuljetusvaihtoehtona. Sanosin, että on ehdottomasti paras vaihtoehto, koska vaikka taksi ei välttis oo kauheen paljo kalliimpi, nii se kyllä juuttuu ruuhkiin aika saletisti.

Singaporessa oli normi 10h odotus jatkokennolle, mutta aika meni äkkiä tirsoja veellessä :) Nyt pian kohteessa ja huomenna kikkaillaan ittemme Gili Airille viettämään löhölomaa :)!!
 



 

2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Onneksi en asu Kiinassa, jäisi varmaan hammaslääkärissä käymättä. Huomenna pitäisi mennä , yksi paikka uusitaan:(
    Toivottavasti saatte netin pelaamaan, minä ainakin odotan kovasti kuulumisia.
    t.Äitee

    VastaaPoista
  2. Taksilla maksaa noin 140yuania, pelkät moottoritietullit saman mitä metro. Tuo metro-vaihtoehto (ja puolet metroverkosta) tuli vasta olympialaisten myötä, joten varmaan sen takia puuttuu osasta kirjallisuutta. Tosin Peking on muuttunut niin paljon olympialaisten myötä ettei ennen niitä kirjotettuja opuksia kannata edes lukea.
    ->Z

    VastaaPoista