lauantai 15. syyskuuta 2012

Ulan Bator - Peking


13.9. Torstai
Eilen palattiin Gorkhi Tereljin retkeltä vasta kuuden aikaan illalla. Ulan Batorin ruuhkassa tuhlautui ainaki tunti. Liikenteessä ei kyllä oo oikeesti mitään tolkkua. Siellä vetää porukka kakskaistasella tiellä oikeelta, vasemmalta ja penkkojen kautta ohi. Meikä vaan ootti sitä hetkeä ko rysähtää oikein kunnolla! Ihmeesti ne vaan jotenki onnistu keplottelemaan auton johonki miniminipikkuseen rakoon :D.

Kerettiin vielä illan päälle hakasta evästä junaan State Department Storen ruokaosastolta. Aika erikoista muuten - myynnissä oli mm. Valion Edamia, Violaa ja voita :O. Tuonevatkohan Venäjältä? Sitte koitettiin säätää netin ja koneen kanssa. Ois vissiin sama nakata mäkeen ku myyjäki tuumas 5kk vanhasta koneesta sähköpostilla, että takuu oli vaan 3kk. Reilukerhosta päivää - kuinka voin palvella!! Nukkumaan puolilta öin ja 05.30 ylös.

Aamulla meinas vähä pukata kielimuuria ku oltiin lähössä juna-asemalle. Suunnitelma oli että lähetään kävelemään klo 06.00. Yks hostellin täti oli siinä jo hereillä ja sai viitottua meillä, että tossa ois taxiäijä, joka voi viiä. Aateltiin että sama kai tuo nii saahaan pois loput tögrökit. Sitte ku kello oli 06.00 nii täti rupes osottelemaan kelloa, että pitäs vissiin jo mennä. Junan lähtöaika oli kyllä vasta 07.15 ja ilman ruuhkia matka ottaa vaan 20min. Mutta meille tuo oli ihan sama ko oltiin jo valmiita nii vaikks lähtäkki jo. Siinä oli sitte yks saksalainen äijäki, joka oli lähössä samalla junalla ja seki hyppäs auton kyytiin. Sitte oli vielä yks toinenki pariskunta tulossa samaan junaan, mutta ne oli tilannu taksin jo edellisenä iltana puoli seiskaksi eikä ne siten halunneet lähtä turhaan liian aikasi. Mutta siinähän se ongelman pukkas ku kuski ja hostellin täti ei tajunneet, että ei se pariskunta oo tulossa siihen kyytiin! Siinä ne koitti naputella kelloa ja usuttaa näitä kahta kyytiin. Viimein about 06.15 se pariskunta hokas että kai niijen on pakko lähtö ko kauhea pattitilanne päällä :D! Sitte puolesta välistä matkaa hostellin omistajanainen ootti tien reunassa ja hyppäs siitä kyytiin. Se oli aivan raivona, että miks ollaan myöhässä ku sen ois pitäny olla 06.10 jotakuta vastassa asemalla. Osas siis englantia. Huvittavinta oli, että kukaan meistä ei ees tienny etukäteen, että mitään tuommosta kyytiä on menossa asemalle :D! Satuttiin vaan vahingossa paikalle. Ja parasta oli, että kyyti oli vielä ilmainen :)

Nyt sitte ollaan junassa matkalla kohti Pekingiä. Saatiin just läjä lippuja lappuja täytettäväks. Tarkalleenottaen neljä per kärsä. Se teki sitte meille täytettäväksi kuustoista lappua ko piti täyttää meijän hytissä olevien kahen kiinalaiseki äijän laput. Ne ei tajunneet niistä mitään ko oli vaan mongoliaksi ja englanniksi. Helemihomma!

Maisemat on käyny entistä karummiksi. Muuten tasata, mutta siellä täällä on loivarinteisiä tömpäreitä. Hiekkasessa maassa kasvaa tiheästi heinätuppaita ja jotain ruohoja ja kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti