keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ulan Bator, Mongolia

10.9. Tiistai

Sunnuntai -aamuna kello 06.30 saavuttiin Ulaanbaatarin juna-asemalle. Meillä ei ollu mitään majotusta varattuna eikä myöskään latin latia paikallista valuuttaa tögrökkejä. Niimpä aluksi piti käyä käytännön asioitten kimppuun.

Suunnistettiin ku ahvenet Pyhäjärvessä suoraan keskustaan - tietysti kävellen. Hostelleja oli siellä täällä ja käytiin kysymässä majotusta kolmesta paikasta ennenkö löyty vapaata tilaa. Päädyttiin Golden Gobi nimiseen hostelliin, joka on oikeinki kelpo paikka :).

Käytiin vaihtamassa loput ruplat läheisen tavaratalon alakerrassa tögrökeiksi ja meistä tuli samoin tein miljonäärejä! Mongolian rahoja ei pysty vaihtamaan maan ulkopuolelta, mutta automaatteja löytyy helposti ja ainaki US dollareita, euroja ja ruplia voi vaihtaa paikan päällä.

Iltapäivä käytettiin Ulan Batorin nähtävyyksien katseluun, tosin ei ehditty kun Natural Museum of Historyssä ja Suhkbataar aukiolla käydä. Väkeä alkoi olla kuin pipoa ja aamun hiljaisuus oli kaupungista tiessään!

Tavattiin sunnuntaina myös Andrew, johon saatiin yhteys couchsurfingin kautta. Andrew on amerikkalainen, mutta asunu Mongoliassa jo yli vuoden ja opettanu englantia pienen kylän koulussa. Andrew osas kyllä kertoa tosi paljo Mongoliasta ja oli muuteki hauska kaveri. Oltas voitu mennä majailemaan myös Andrewn tykö sen jurttaan parin tunnin päähän Ulan Batorista, mutta päädyttiin ottamaan kolmen päivän retki maaseudulle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti