tiistai 1. tammikuuta 2013

Colca Canyon

2.1.2013. Keskiviikko

Vuosi vaihtu sen kummemmin juhlimatta, kun meillä oli matkustuspäivä. Saavuttiin hotellille Arequipaan vasta yheksän aikaan illalla ja kun seuraavana päivänä oli kuitenki aikanen nousu, niin ei ees harkittu kaupungille lähtöä.

Matka Punosta Areguipaan kesti 5h 30min ja meni luxus bussissa tosi sutjakasti. Penkit kaatu tosi taakse, jaloille oli oma tuki, tuli leffaa ja sapuskaa... Ja mitkä maisemat! Täytyy kyllä sanoa, että ei oo ihan hetkeen tullu nähtyä moista auringonlaskua. Ja upeita vuoria ja järviä. Monien järvien rannoilla näky paljon lintuja ja jos ei silmät ihan valehellu, niin myös flamingoja. En tiiä miksei tuolle alueelle järjestetä luontomatkoja?! Tai ehkä järjestetään jotain spesiaaliretkiä, joista ei oo kuultu.

Uuden vuoden päivänä lähettiin pikkureissulle Colca Canyonille. Näin pitkällä matkalla ei voi aina ottaa sitä kalleinta, eikä ees toiseks kalleinta...mikä sitte tietysti usein näkyy laadusta. Hyvä ja halpa ku ei tuu edelleenkään samassa paketissa, ei ees "halpamaissa".

Reissun eka päivänä lounasaikaan mennessä meinas jo kyllä palaa käämit täysin, kun reissu keskitty pikkasen liikaa kaikennäköseen kaupalliseen hässäkkään. Pysähyttiin yhen jos toisenki kaupan kohalla, mistä voi ostaa sitä sun tätä. Reissu keskitty liikaa kyliin, joissa ei ole muuta nähtävää kuin harmaat rakennukset, kirkko, hiekkatiet ja paljon krääsän myyjiä ja muita rahan anelijoita. Noh, turha valittaa liian yksityiskohtasesti, todettakoon vaan, että Colonial Tours ei saanu nyt täysiä pisteitä kotiin.

Colca Canyonin maisemat ja luonto sitä vastoin ansaitsee täydet pisteet! Upeinta oli nähä valtavien kondorikotkien liitelevän kanjonia ylöspäin. Iiro kyllä hienosti suositteli meille Colcaa :)! Laaksossa kasvavat kaktukset oli myös mahtava näky. Osa oli miestäki korkeampia monihaarasia "puskia", osassa oli värikkäitä kukkia. Nähtiin myös liskoja ja jotain kanin näkösiä paikallisia jyrsijöitä. Ja paljon hienoja vuoria, joista yks sylki tuhkaa. Ja tietty ite kanjoni oli hieno. Luonnossa olis niin paljon nähtävää, kun vaan osais tulla oikeanlaiselle reissulle.

Kotiväet ja kummit on kyselly, että joko alkaa olla kotiintulofiilis. Kyllähän se matkaväsymys tietty jo aika ajoin vaivaa ja alkaa kaivata kaikkia monesti niin itsestäänselviä mukavuuksia kuin sauna, lämpimät sisätilat, hanasta tuleva juomavesi, kunnon vedenpaine suihkussa, ruisleipä, urheilumahollisuuet, pyörä......ja tietty kaikki ystävät ja perhe :). Toisaalta edessä on vielä Galapagos -saaret, mitä ootetaan ku kuuta nousevaa. Mutta sitten ku siellä on käyty, niin tullaan jo kotia hyvillä mielin :).

Tänään lähetään taas jatkamaan matkaa Cruz del Surin bussilla. Satsattiin oikein VIP -paikkoihin ^^. Huomenna tärähetään sitte aamusella Nascaan. Jaahas nyt tuli pizzat ja viini! Tilattiin tähän hotellille, jossa sluibaillaan ja ootellaan bussin lähtöä :P.





 Auringonlasku bussin ikkunasta.


Vicunias. 





Matkalla Chivayhin, 4910 metriä meren pinnan yläpuolella. 


Paikallinen piikkilanka-aita. 











 Colca Canyon.





Kondorikotka. 













3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Olipa mukava lukea taas reissukuulumisia. Ja mukava todeta, että kyllä siellä teilläkin on välillä ikävä meitä täällä kotona. Mulla ainakin on joka päivä.
    Turvallista loppureissua:)

    t. Äitee

    VastaaPoista
  2. Meikäläinen oottelee innolla teijän kuvia niistä condoreista ja koko kanjonista. meijän porukan pokkareilla (ja taidoilla) ei nimittäin kovin kummosia kuvia otettu ja osa niistäkin vähistä pöllittiin. mukava nähä mitä te ootte saanu napsittua. täällä flunssa on edennyt vaiheeseen YSKÄ. pitää taas alkaa naukkaileen professorin erikoista että saa nukutuksi.

    -i

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvä uutta vuotta täältä Kemijärveltä!! Täällä on ollut ihanan lauhaa joulusta asti ja sadellut vähän lunta, siis aivan ihanat ulkoiluilmat, mutta eiköhän ne tulipalopakkasetkin sieltä kohta tuu....

    Oli mukava lueskella teidän reissua, on teille sattunut ja tapahtunut kaikenlaista :) Varmaan mukava palata kotiin, ainutaatuinen reissu takana :) Turvallista loppumatkaa!!

    Sarppa

    VastaaPoista