lauantai 12. tammikuuta 2013

Galapagos - Puerto Ayora

11.1. Perjantai

Putkahettiin tänne Galapagoksen Santa Cruz saarelle pari päivää sitten. On tämä kyllä omanlaatunen paikka, meri-iguaanit, pelikaanit, merileijonat ja muut ööpit olla möllöttelee kaduilla eikä oo moksiskaan ihmisistä. Eilen käveltiin yhen laiturin päähän ja aiottiin istahtaa siellä olevalle penkille, mutta tarkemmin ku katottiin, niin penkin oliki vallannu merileijona. Ei se ollu moksiskaan ku sitten istahettiin sen viereen :)

Eilen käytiin myös katsomassa täällä olevaa tutkimusasemaa, Charles Darwin Research Stationia. Ei mitenkään ihmeellinen paikka, mutta näkee siellä jättiläiskilpikonnia ja maaiguaaneja, jotka muuten ovat harvinaisia. Vielä keväällä tutkimusasemalla asui maailman harvinaisin eläin, lajinsa viiminen edustaja Pinta-saaren jättiläiskilpikonna Lonesome George. Nyt tuo jättiläiskilpikonnan alalaji katsotaan kuolleen sukupuuttoon kun yksinäinen-Ykä kuoli reilun sadan vuoden ikäisenä viime kesäkuussa.

Tänään vietettiin päivä Tortuga Bayn rannalla. Oli mukava olla beachillä, ku oli pilvinen päivä. Ei ollu pelkoa, että ois palanu :). Tortuga Bay oli kyllä tosi hieno paikka. Valkosta aivan pehmeää hiekkaa ja paljon lintuja, merikilpikonnia ja liskoja. Lahdessa uiskenteli myös pikkusia haita ja rauskuja!

Ollaan otettu aika rennosti nämä viime päivät. Hengailtu vaan tässä Puerto Ayoran ympäristössä. Sunnuntaina lähetään sitte 8 päivän risteilylle käymään muilla saarilla. 

Tässäpä muutamia kuvituksia :)

Puerto Ayora fish harbour. 







Darwin Finch. 


Galapagos flycatcher.


Sanderling. 


Marine iguana.




Great Blue Heron. 


Tortuga Bay. 


Marine Iguanas. 

Marine Iguana.


Opuntia Cacti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti