keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Guayaquil

8.1.2013 Tiistai

Bussimatka Limasta meni oikeinki lokosasti ja aikataulussaan. Katottiin muutama elokuva ja ruokaakin tarjoiltiin useampaan otteeseen. Rajalla piti nousta bussista hakemaan leimoja passiin, mutta kohtuu sujuvasti meni sekin souvi. Eilen iltasella oltiin perillä kuuen aikaan ja otettiin asemalta taksi hotellille Casa de Romeroon keskustaan.

Ollaan luettu varotuksia Guayaquilin rikollisuuesta ja eihän tuo hyvältä kuulosta jos on opuksia uskominen. Ei pitäis ottaa takseja muuta kun hotellilta tai lentokentältä, muuten saattaa sattua mikä tahansa suhari, joka pahoinpitelee ja ryöstää. Keskellä kirkasta päivää saatetaan ryöstää kadulla kamerat, kännykät tai muut arvoesineet. Ei kyllä tunnu, että ihan noin vaarallista ois! Ollaan me kyllä jätetty kaikki arvoesineet aina hotellille, mutta takseja on otettu lennosta.

Tänään koitettiin mettästää kameralle vedenpitävää "pussia", niin että vois ottaa snorklatessa kuvia. Kierrettiin taksilla pitkin poikin, kolmessa eri ostoskeskuksessa ja käytiin lisäksi miljoonassa muussa eri liikkessä kaupungin keskustassa. Mutta ei löytyny. Täällä ei vaan kertakaikkiaan oo markkinoita moiselle. Pittää kattoa onnistuisko Galapagoksella hankkia vedenalaiskoteloa. Löyettiin kuitenki muutama kirja, mitkä on kiva olla matkassa: Galapagos: A Natural History (M. Jackson), Galapagos Reef Fish Identification (Humann&Deloach), The Origin of Species (Darwin). Siinäpä lukemista ennen risteilyä :).

Ja nyt on myös buukattuna seittemän päivän risteily 13.-20.1. Yolita II -laivalle. Jee!! Melekonen homma tuo risteilynki ostaminen... Hotellin respa neuvo meille yhen toimiston tässä lähellä, josta kysyä viimehetken tarjouksia. Oltiin aateltu ite jättää koko homma vasta siihen, ku päästä ite saarille, mutta päätettiin sitte kuitenkin lähtä kysäsemään. Sattuki niin, että Gasalam Tourssilta löyty parin puhelinsoiton jälkeen hyvä matkaohjelma kohtuu hyvässä paatissa. Hinta USD 1460 per henki. (jenkkitaala täällä käytössä oleva valuutta) Luottokortilla voi maksaa, mutta siihen tulee päälle 5% palvelumaksu. Normaali maksutapa on käteinen. KÄTEINEN!! Whaaat! No ei hätää, kuulemma yhestä pankista saa käteisennakkoja. Ei kait siinä ku lähettiin hakemaan käteistä. Kaikki täällä toimii muutenki käteisellä. Ja kahenkympin seteli on suurin raha :D! Ei setti! 3000 dollaria kahenkympin seteleinä! Koita nyt sellasen tukun kanssa kulkea kaupungissa, joka on tunnettu rikollisuuesta. Noh, hyvin se meni kuitenki...mutta ei ole järkeä tässä systeemissä. Laitettiin tuohet tiskiin ja saatiin matkaohjelma ja kuitit käteen ja sunnuntaina sitten noustaan paattiin :). Lähtään Galapagokselle kuitenki jo huomenna, kun lentoliput on jo etukäteen ostettu.

1 kommentti:

  1. Heippas!
    Ajatella, että pian on mennyt viisi kuukautta teillä reissussa. Kolmen viikon päästä ootte jo täällä bongailemassa lintulauvalta lintuja, oravia ja rusakkoja.
    Jännityksellä täällä oottelen miten hienoja kuvia te saatte sieltä Galapagokselta. Salakuljettakaahan joku kiva lemmikki sieltä tänne kotisuomeenkin.

    Mukavaa Galapokosta!
    Äitee

    VastaaPoista