perjantai 31. elokuuta 2012

Moskova

31.8. Perjantai
Ollaan päästy reissun ensimmäiseen etappiin Moskovaan. Tuntuu, että lähdöstä olisi kulunut pitempikin tovi, vaikka eihän tässä olla oltu reissussa kuin kaksi päivää!

Keskiviikkona startattiin Oulusta bussilla kun rata oli korjaustöiden vuoksi poikki Ylivieskaan asti. Siinä sitten vaihdettiin junaan ja yhden pysähyksen taktiikalla saavuttiin torstai-aamuna Moskovaan.

On se vaan tämä maailma aika pieni! Siinä menomatkalla ku juna-asemalla vartoiltiin ja pan Oulun verkko pelitti, niin Risto huomas lärviksestä, että kas yhen kaverin Jonnan statuksessa puhutaan kans Moskovaan lähöstä. Ja ei muutako viestiä kehiin ja sehän sattuki, että tärähettiin vielä samaan kulkuneuvoon. Jonna hyppäsi kyytiin paremman puoliskonsa Vitalin kanssa Lahden kohilta.

Meillä oli junassa sellanen neljän hengen hytti, jossa meijän lisäksi oli vähä vanhempi venäläinen äijä ja sitten meijän ikiä oleva mies Tatsikistanista. Molemmat puhu hyvää hyvää englantia ja siinähän se menikin matka rattosasti keskustellessa kulttuureista ja maitten tavoista, politiikasta ynnä muusta. Se venäläinen äijä tuumasi, että ei kannate syyä venäjällä lihaa, kun siitä ei koskaan tiiä, mikä laatu on. Just olivat saaneet edellisellä viikolla hirveän mahatauvin vaimon valmistamasta kanaherkusta. Sen vuoksi ne venäläiset kuulemma hakee Suomesta tavaraa, kun venäläinen laatu on ihan mitä sattuu. Vaimollekki se ukko ronttas joka Suomen reissulta pyykkipulveria, kun kuulemma samalta näyttävä ja saman brändin Venäjältä ostettu tavara ei pese mitään. 

Kun saavuttiin aamusella Moskovaan, niin vuorossa oli heti junalippujen ostoa. Piti nimittäin saada piletit Sluydyankasta Ulan Batoriin. Netistä kun ei saanu lippuja, jotka ylittää Venäjän rajat. No meillä oli sitten lapulla Vitalin kirjoittamana tiedot, että montako lippua, mistä mihin ja niin eespäin. Kerkes siinä jo miettiä, että näinkö helppoa tämä olisikin! Pätkitään vaan lippuluukulle ja sillä selevä! Mutta niinhän se mennee, että ei pitäis nuolasta ennenkö tipahtaa. Ensimmäiselle lippuluukulle jonotettiin hyvä tovi ja kun viimein päästiin asioimaan, niin rouva viittilöi meitä muualle, että ei tästä noita lippuja saa. No ei muutako toiseen kerrokseen ja toiselle luukulle. Siellä osattiin sen verran englantia, että kävi selväksi, että ei lippuja saa tältä asemalta, vaan se on eri rakennus tyystin. Nonih! Ja ei muutako eteenpäin, sano venäläinen mummo lumessa! Toiseen pytinkiin ja taas uuvelle luukulle, josta ohjattiin toiselle luukulle, josta kolmanteen rakennukseen. No siinä sitten jo alko tapahtua, kun piti jo passit antaa ja seteleitä näyttää, että on on rahhaa millä maksaa. Vartin päästä ja parin puhelun jälkeen lippuluukun rouva työnsi kuitenkin kaikki liput ja laput meille takasin ja pyöritti päätään. Ei onnistu! Ja taas toiselle luukulle. Josta takaisin edelliselle luukulle. No sitten viimein se rouva hoksas laittaa meille lapulle tekstiä, josta kävi ilmi, että ongelma on siinä, että me halutaan lippu Sluydyankasta eteenpäin. Ja nähtävästi se ei ollut mahollista. Ei ollu paljo vaihtoehtoja muuta kuin ostaa lippu Irkutskista Ulan Batoriin. On vielä vähä selvityksen alla tässä, että miten sen kanssa sitten menetellään, jotta päästäänkö nousemaan junaan kuitenkin Sluydyankasta vai pitääkö hankkiutua Irkutskiin. Se on kuitenkin parin tunnin matka takaisin länteen päin.

Moskovassa majotuttiin hostel Oasis-nimiseen paikkaan, mikä osoittautui aivan kelpo murjuksi. Eihän sitä muutenkaan, kun käyvään vaan nukkumassa, niin kummia tarvi. Sitten lähettiin katselemaan nähtävyyksiä, kuten Punaista toria ja St. Basil's Cathedralia. Jonna tuli meijän matkaan, kun Vitalilla oli työpäivä tulkkina Matin ja Miikan apuna. Punasella torilla oli hirveet hässäkät menossa, kun sinne rakennettiin isoa konsertti aluetta. Sitenpä ympäristö ja rakennukset eivät oikein päässeet oikeuksiinsa. Sää kyllä suosi auringonpaisteellaan ja meillä oli mukava piknik puistossa. Iltasella käytiin syömässä koko porukalla italialaisessa ravintelissa. Siellä vierähtikin usempi tunti, kun syötiin ja poristiin.

Nyt on pakko lopettaa tältä päivältä. Lähdetään tästä arpomaan, että miltä asemalta ja raiteelta noustaan kohti Sluydyankaa menevään junaan. Eväitä on ostettu jo vähän, mutta vielä puuttuu Vodka pullo. Sillä kuulemma saa hyvin kavereita :) 










3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Toivottavasti olette päässeet sieltä venäjältä pois, vaikutta pikkasen hermoja repivältä paikalta.
    t. äitee

    VastaaPoista
  2. Moikka!!

    Mukavaa reissua! -Nauttikaa toisistanne-

    ♥Sarppa

    VastaaPoista
  3. Heippa!

    Terkkuja täältä sateisesta Kuopiosta. Onko mahat pysyneet kunnossa Venäjän sapuskoilla? Mukava lueskella teidän matkatarinoita. Eikun hyvää matkan jatkoa. Nauttikaa ja pitäkää huolta toisistanne.

    t. Eevuli

    VastaaPoista