maanantai 15. huhtikuuta 2013

Teeren soitimella

Nyt on kyllä myönnettävä, että laiskuu ja saamattomuus ovat iskeneet! Maailmanympärimatkan viimeiset tunnelmat ja kotiinpaluu jäi päivittämättä eikä muutenkaan ole yhtään päivitystä tullu sen jälkeen tehtyä. 

Kotiin kuitenki päästiin ja vakuutusyhtiön kanssakin on keretty jo kiistelyt käydä. Pitihän se taas todeta, että vaihtoon menee! Miten se oli se vanhan asiakkaan pitäminen tuli maksamaan 1/5 osaa siitä, mitä uuen hankkiminen...?! Eivät oo OP Pohjolassa ja Eurooppalaisella sitä tajunneet. 

No mutta. Viime viikonloppuna käytiin kattelemassa teeren soidinmenoja Ylikiimingissä. Leiriy'yttiin teltassa suon laijalle lauantai-iltana. Paikka valittiin isän vihjeen ja puhtaan pullan perusteella. Kävi sillain tuuri, että siinä ku talsittiin suon laitaa, niin nähtiin, kun viis terkkoa lähti käppyrämännyistä lentoon. Siinä se oli sitte vahva arvaus, että siihen tulevat aamullaki takasi soimaan. 

Illalla sateli vähä vettä, mutta se muuttu sitte yön aikana lumeksi. Meillä oli kyllä kunnon piilokoju sitten aamuun mennessä :). Risto kävi ostamassa mulle Partioaitasta uuen talvimakuupussin, jossa melkein tarkeni :D! Pikkasen meinas olla vilu yön keskivaiheilla, mutta ihan ok. Pussin mukavuuslämpötilan pitäs olla naisille -9 C, mutta nyt oli -1 ja silti vähä vielä paleli. But that's me! 

Ammulla sitte meillä soitti kello viieltä, mutta Risto heräs jo vähä ennen sitä. Käytiin pissalla, eikä näkyny ulkona mitään. Lunta sato edelleen aika paljo. Ei muutako takas telttaan väijymään ja oottelemaan terkkoja. Mulla saatto ehkä vähä kävästä silmät kiinnikki siinä ^^. Sitten kuuen pintaan Risto herätti, että vilkases nyt ulos! Siellähän oli täyet tsempalot päällä! Laskettiin heti alkuun seittemän teertä, mutta ne kyllä lisäänty koko ajan. Ja oliko ees oviaukko JUST oikeaan suuntaan :D!

Iiro ja Tomppa tuli mestoille siinä puoli seittemän aikaan ja kerkesivät kanssa ihailla soidinmenoja tovin ennenkö kanahaukka tuli paikalle ja siihen päätty ne bileet. Iiro laski, että parhaimmillaan soitimella oli 19 teertä. 

Siinä sitte vielä tulisteltiin, paisteltiin makkarat, evästeltiin ja muuten vain ihailtiin luontoa :)

Tässäpä kuvia.









Viime viikolla käytiin muutes lapinpöllöä kattomassa. Majaili tuossa Vaalantien varressa pellolla. Tässä pari kuvajaista siitä iltaretkestä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti